perjantai 13. tammikuuta 2023

9 käytössäni olevaa TenderiäOlen lipsunut aika pahasti periaatteestani, että yksi tuote avataan, käytetään loppuun ja ostetaan sitten vasta uusi. Minulla on nyt avattuna kaikkiaan 9 Tender Care -hoitovoidetta. Kaikki ovat kuitenkin erilaisia, onko se siis silloin ihan sallittua? Oikeasti niitä on ihan liikaa, vaikka ne mukavasti jakautuukin laukkuuni, lasten hoitokassiin ja kodin eri huoneisiin. Niitä on vaan tulla tupsahdellut ja on tietysti täytynyt päästä tuoksuttelemaan uudetkin ja tuote vaan tuntuu kestävän ja kestävän.

Vuonna 1970 perustetusta Tender Caresta on tullut Oriflamen ikonisin tuote, johon miljoonat luottavat. Se on todella rakastettu ja monikäyttöinen hoitovoide. Tuote on suosittu etenkin huulirasvana, mutta sopii myös pieniin kuiviin kohtiin missä tahansa vartalolla käytettäväksi. Tenderit alkoi tuossa syksyllä uudistumaan ja ne uudistuu nyt pikkuhiljaa, niin että uusia tulee varmasti pitkin vuotta. Ajattelinkin tässä Tenderien murroksessa kertoa mielipiteeni näistä käytössäni olevista. Tässä minun listassa on nyt tietenkin vielä useimmat näitä vanhoja tuotteita, joita ei ole myynnissä enää. Kaksi uutuutta olen päässyt korkkaamaan.

Uusissa Tendereissä purkin suu on leveämpi, mikä helpottaa voiteen ottamista purkista. Pakkaus on nyt luotu 20 % vähemmällä muovia. Tuotteen koostumusta on uudistettu, niin että 99,9 % on luonnollista alkuperää. Tuotteesta on poistettu lanoliini, joka on yksi eniten allergiaa aiheuttava ainesosa sekä mineraaliöljyt, jotka eivät ole Oriflamen tuotearvojen mukaisia. Näiden tilalle on tullut uusiutuvia luonnonöljyjä: risiiniöljy ja auringonkukkaöljy. Öljyt syväkosteuttaa ja suojaa ihoa. Vanhat tutut mehiläisvaha ja E-vitamiini ovat edelleen mukana.Aloitetaan näistä tuoksuttomista Tendereistä. Kuvassa vasemmalla vanha versio ja oikealla uusi, näkyy hyvin kuinka tuo purkki on muuttunut. Jostain syystä kuvassa tuo vanha tuote näyttää tosi tummalta, muttei ole. Olin aivan rakastunut jo tähän vanhaan tuotteeseen, sen tehoon ja siihen miten sitä voi käyttää myös lapsilleni, ihan vauvallekin olen laittanut muun muassa vaippaihottumaan ja kuiviin poskiin. Vaikka itse tykkään myös erittäin kovasti Tendereistä, jotka tuoksuu, niin tämä tuoksutonkin versio päätyy huuliini jatkuvalla syötöllä. Tuoksutonta olen myös tykännyt käyttää ennemmin, jos on tarvinnut vaikka kynsinauhoille tai kyynärpäihin laittaa.

Uudistetun version Tender Care Natural -hoitovoiteen sain käsiini tuossa syksyllä ja ihastuin täysin. Ensinnäkin tuo litania tuossa ylempänä tuotteen uudistuksista on todella upea. Lisäksi uudessa tuotteessa on hieman tukusampi koostumus, joka on mieleeni. Kuvasta ehkä näkyykin, että tämä on ollut ahkerassa käytössä. Vaikka puhutaan tuoksuttomasta tuotteesta niin uudistettu tuote minusta ”tuoksuu” enemmän kuin vanha. Vanhasta en saa minkäänlaista tuoksun värettä, mutta tässä uudessa on jokin pieni hentoinen haju/tuoksu, jos sitä siksi voi kutsua. Siis varmaan rasvan haju :D

Täytyy myös sanoa, että tykkään katsella tämän uuden Tenderin ainesosalistaa, se on niin lyhyt että laitan sen tähän:

RICINUS COMMUNIS SEED OIL, HELIANTHUS ANNUUS HYBRID OIL, CERA ALBA, HYDROGENATED CASTOR OIL, GLYCERYL CAPRYLATE, TOCOPHERYL ACETATE, TOCOPHEROL, ASCORBYL PALMITATE

En ole näissä ainesosissa kovin haka (älkää ruoskiko), mutta mielestäni tästä löytyy juuri ne mitä pitää, eikä minun silmään ole mitään ylimääräistä: öljyt, e-vitamiini, mehiläisvaha ja c-vitamiini. Lisäksi glyseryylikaprylaatti, joka käsittääkseni liittyy tuotteen säilyvyyteen ja myös tuotteen koostumukseen, on myös hyväksytty luonnonkosmetiikkaan.

Kaikissa vanhoissa, mistä vilkaisin ainesosalistaa, oli ensimmäisenä aineena vaseliini ja tämä onkin itseasiassa mielenkiintoinen, kun sitä ei uusissa ole. Vaseliinihan on hieman jakanut mielipiteitä, mutta minulla ei ole siitä asiasta sen suuremmin tietoa. Huikeat hoitavat ominaisuudet vaseliinilla käsittääkseni kuitenkin on ja siksi jäinkin asiaa pohtimaan kun se uusista puuttuu.

Tässä nyt vielä vanhan ainesosalista, jos haluaa verrata. Eihän tämäkään nyt mikään huono ole todellakaan, mutta on muutettu aika paljonkin reseptiä:

PETROLATUM, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, PARAFFINUM LIQUIDUM, CERA ALBA, PARAFFIN, ACETYLATED LANOLIN, CETYL ALCOHOL, TOCOPHERYL ACETATE, PROPYLPARABEN

Uudistettua tuotetta käytän erittäin hyvällä omallatunnolla vauvalleni!Mennään sitten tuoksullisiin Tendereihin. Tuoksulliset Tenderit eivät sisällöltään eroa tuoksuttomasta muuten, kuin tosiaan sillä tuoksulla, eli sinne on laitettu jokin hajuste (PARFUM) ja esim. tämä mustaherukka sisältää mustaherukan siemenöljyä.

Tässä on itseasiassa mielenkiintoinen kaksikko. Mustaherukka-Tenderi on siis myös uudistunut. Uusi ja vanha ovat aivan eri tuotteet. Tykkään molemmista voiteista, mutta eri syistä.

Vanha versio (kuvassa vasemmalla) kuvauksen mukaan tuoksuu mustaherukalle, mutta itseasiassa minun mielestä ei tuoksu, vaan oikeasti hyvälle. Tuoksusta tulee mieleen joku lapsuudessani ollut tuoksupyyhekumi! Voisin kuvitella etten pitäisi tästä tuoksusta ilman tätä lapsuuden tuoksumuistoa, koska tuoksu on ehkä jollain tapaa imelä. Tuo tuoksumuisto on kuitenkin niin vahva, että tämä on heittämällä yksi suosikki-Tendereistäni. Lisäksi purkin värihän on aivan älyttömän hieno. Onneksi tätä on vielä runsaasti jäljellä.

Uudistunut Tender Care Mustaherukka (kuvassa oikealla) tuoksuu oikealle mustaherukalle ja siinä onkin se minun ongelma, en pidä juurikaan mustaherukan tuoksusta missään muodossa. Tuoksu lienee tulee siitä, että tässä tuotteessa on oikeasti mustaherukan siemenöljyä. Vanhan tuotteen ainesosaluettelosta ei sitä yllätyksekseni löytynyt. Koostumus on minusta tässäkin kiva. Luulen että kaikissa uusissa koostumus on kutakuinkin tätä luokkaa, eli hieman tukusampi. Tenderi on ehdottomasti käyttökelpoinen tuoksusta huolimatta ja jollain tapaa olen ehkä vähän tottunut tuoksuun. Purkki on minusta myös kiva, vaikka se ihana violetti onkin hävinnyt.Loput onkin vanhoja tuotteita, eikä siis enää myynnissä. Ei ole myöskään tiedossa mitkä näistä uudistuvat.

Kuvassa oikealta alkaen:

Karpalo-Tenderi sisältää karpalon siemenöljyä. Yksi suosikeistani, vaikka jostain syystä nyt jäänyt uudistettujen varjoon.

Ruusu-Tenderi on ollut pitkään yksi vahvoista suosikeistani. Tuoksu on todella ihana. Sisältää ruusu-uutetta.

Granaattiomena-Tenderi sisältää granaattiomenan siemenöljyä. Tämä taitaa olla tällä hetkellä vanhin avattu Tenderi. Tuoksussa ei ole mitään vikaa, mutta jäänyt selvästi muiden varjoon, enkä ole saanut käytettyä loppuun.

Olen pohtinut onko näissä eroja hoitavuudessa näiden sisältämien uutteiden ja siemenöljyjen vuoksi. Toisaalta nämä aineosat löytyy aina aivan häntäpäästä listaa, peräti ihan viimeisenä. Uudistetuissa ja vanhoissa voi jopa vaikka ollakin eroa, koska ainesosat ovat muuttunu huomattavasti. Täytyisi varmasti käyttää pidempi aika vain yhtä Tenderiä, niin sen voisi huomata, mutta siinä voi olla tekemätön paikka itselleni.Viimeisenä vasta korkatut Appelsiini- ja Mansikka-Tenderit.

Mansikka yksinkertaisesti sisältää mansikan siemenöljyä. En ole tätä ehtinyt vielä kovin monesti käyttää, eikä mennyt suoraan ainakaan ihan suosituimpiin, sillä tuoksu on aika makea minun mieleen.

Appelsiinista en löydä enää tuotesivua, joten en ole varma sen sisällöstä. Ihan kuin laittaisi Jaffa-limua huuliin, tuoksu on aivan sama. En ole varma onko se hyvä vai huono. :D Mutta purkin väri on niin raikas, että kevättä kohti kun mennään niin tämä tulee varmasti aktiivisempaan käyttöön.


Pääsääntöisesti kaikki Tenderit ovat ihania, yksikään ei jää kyllä käyttämättä. Ja miten söpöjä pikkupurkkeja ne ovatkaan.

Jäin pohtimaan kaikkia tendereitä mitä olen nähnyt ja kuullut, erilaisia on ollut todella monia, esim. minttu, hunaja ja kaneli. Piti ihan miettiä, että kuinka ihmeessä mustikka ei ole päätynyt omaan käyttöön, olen niitä kyllä myynyt asiakkaille, mutten itse testannut, joulukalenteritarjouksessakin näitä vielä oli. Mielenkiinnolla odotan mitä uusia saadaan. Uusin tenderi, joka ilmestyi juuri nyt jaksolla 2 on passionhedelmä, nams!

Onko sinulla kokemusta Tender Care -hoitovoiteesta? Mikä on suosikkisi?


- Minna

2 kommenttia:

  1. VArmaan Oriflamen ikonisin tuote :) Meillä oli aina lapsuudessa tuollainen pinkki purkki kaapissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kuullut monet tarinat tuosta vaaleanpunaisesta purkista! :)

      Poista

Uusi vartalonhoitolinja

The body edition on Oriflamen uusi vartalonhoitolinja, jonka teho on tietenkin todistettu kliinisesti.  Tuotesarja on suunniteltu vähentämää...