keskiviikko 12. lokakuuta 2022

Syksy vaikuttaa ihonhoitooni

*Postauksen linkit vievät minun omaan Oriflame-verkkokauppaani


Alkuun vuodatusta siitä miten minulla kestää kauan saada yksi postaus tehtyä. Siis aivan älyttömän kauan. :D Kaksi tytärtäni nukkuu päiväunia välillä eri aikaan ja silloin kun nukkuvat samaan aikaan niin kiiruhdan koneelle näitä väsäämään. Muulloin pyrin siihen, että olen oikeasti läsnä heidän kanssaan. Illat menee vauhdilla, kun yrittää ajoissa itse nukkumaan, että on kuudelta virkeänä taas palvelemaan. Silloin kuitenkin, kun sen oman ajan saan niin olen aivan innoissani näitä kirjottelemassa. Välillä on toki hankala päästä siihen hommaan kiinni, kun tulee ihan toissijaisia juttuja mieleen ja aika valuukin vähän hukkaan. Tekstin saatan saada nopeastikin aikaan, mutta kaikki asettelu, kuvat ja linkit vievät minulla hirveästi aikaa.  Pyrin siihen että postailen vähintään kerran kahteen viikkoon, mutta per viikko olisi tavoite ja nyt on suunnilleen siihen päästy. :D Koko blogin ulkonäkökin on edelleen vaiheessa, mutta ehkä sen viilaaminen on sivuseikka. Mennään asiaan.


Olen nyt kovasti huudellut minun hirveän kamalasta rasvaisesta ihosta ja hormonihuuruista. Kamalaa se onkin, kun yleensä olen vain pelkkä kuiva akka. Mutta huomasihan sen miten syksy alkoi näkyä kasvoilla. Pintakuivuus sieltä vaan puskee sen kaiken rasvan seasta, mikä on sinänsä aika hassua, kun sitä rasvaa on niin kovasti omasta takaa. Monesti kuvitellaan, että rasvoittuva iho ei kaipaa kosteutusta, mutta useimmiten kaipaa. Tein siis vaihdoksen ja vaihdoin koko ihonhoitosettini ja otin vielä hoitonesteen tuomaan lisäkosteutusta ja -hoitoa.
Vaihdoin ihonhoitosettini NovAge Brilliance Infinite Luminositystä* NovAge Ecollagen Wrinkle Poweriin* (valkoisesta vihreään settiin). Olen tehnyt aiemmin seteistä vertailupostauksen. Kesällä tuo Brilliance toimi hyvin, kun on vähän kevyemmät tuotteet. Kun palasin tuohon vanhaan tuttuun vihreään settiin, niin se tunne oli taivaallinen. Ihana tuttu tuoksu ja tuotteiden koostumukset tosiaan hieman tukusampia, ei kuitenkaan liian. Noin vuosi sitten käytin hetken Optimalsin* tuotteita ja niiden jälkeen paluu Ecollageniin oli yhtä hurmosta myös. :D


Tuohon Novage-ihonhoitosettiin, jos tuotteet siis ostaa settinä, kuuluu silmänympärysvoide, seerumi, päivävoide, yövoide ja vielä puhdistusgeeli, joka puuttuu kuvasta. Olen vannoutunut silmänympärysvoiteen käyttäjä ja tämän Ecollagenin tukusamman voiteen uskon hidastavan ryppyjen ja silmäpussien muodostumista. Seerumi on kivan tuntuinen, kosteuttaa hyvin ja imeytyy nopeasti. Päivävoiteessa suojakerroin on parasta, vaikka näin syksyllä talvea kohden aurinko vain pilkahtelee meille, näen sen silti todella tärkeänä suojamuurina. Yövoide on moussemainen ja mukava levittää, läträilen tätä aina huolella. Ecollagen-setti on kohdennettu ihonhoitorutiini, joka auttaa aktivoimaan kollageenia, silottamaan ryppyjä, kosteuttamaan ja tasoittamaan ihoa sekä suojaamaan ihoa hidastaen ihon ikääntymistä. Karkeasti +30-vuotiaille ja suunniteltu sopimaan kaikille ihotyypeille.
Mun oli aivan pakko ottaa myös huikean ihana NovAge Skin Priming Essence-hoitoneste* käyttöön. Tätä oli ikävä, muttei tuntunut kesällä tarpeelliselta. Seerumin tapaan hoitoneste imeytyy ihoon loistavasti. Hoitonesteen sisältämä meriperäinen prebioottiaktiivi auttaa vahvistamaan, kosteuttamaan ja uudistamaan ihoa. Ihosta tulee pehmeämpi, ihohuokoset häivyttyvät ja iho näyttää nuorekkaammalta. Hoitoneste tehostaa seuraavien ihonhoitotuotteiden tehoa. Hoitonestettä on helppo annostella ihan kädelle, josta hieron kasvoille, ei ole ihan vetisen valuvaa, vaikka hyvin juoksevaa onkin. Minun mielestä loistava tehotuote. Käytän hoitonestettä välillä kuiville käsillekin, ensin hoitoneste ja sitten voide. Pullo on muuten ihan älyttömän iso, joka ei lopu ikinä :D


NovAgeOil Balance Solution -tehotipat* otin täyttöön hieman reilu kuukausi sitten ja käytin tippoja kuukauden ajan joka ikinen päivä aamulla sekä illalla. No myönnettäköön että joku ilta on saattanut jäädä laittamatta, kun olen oikaissut ihonhoitoa. Eli tipat pienentävät ihohuokosia ja vähentävät ylimääräistä talia sekä ihon rasvaisuutta, jättää mattapinnan. Tuo pieni pullo on todella riittoisa. Tipautan vain yhden tipan otsalle ja levitän otsaan ja nenään, posket eivät niin rasvoitu joten olen jättänyt ilman. Tämä auttoi jo heti silloin ensimmäisistä päivistä lähtien, otsa ei liimannut otsatukkaa enää itseensä. Nyt olen käyttänyt vähän harvemmin ja kuulostellut miten rasvainen iho on päivän aikana, jos jätän tipat laittamatta. Rasvaisuus on selkeästi hieman vähentynyt. On tietysti vaikea sanoa, että onko hormonitoiminta tasoittunut vai onko tuote saanut rasvoittumisen taittumaan. Tuote meinaan lupaa, että pidemmällä ajalla se tasapainottaa ihon toimintaa ja näin ollen vähentää rasvoittumista. Liputan tän tuotteen puolesta tässä pidempiaikaisessa vaikuttamisessa, koska hiukset rasvoittuvat edelleen nopeasti entiseen tapaan. Jatkan tippojen käyttöä edelleen, mutten ihan joka aamu ja ilta.


Mietin aluksi kovasti miten nämä kaikki saa kasvoihin ujutettua ja miten vaikuttaa rasvoittumiseen. Kuitenkin kaikki on hyvin imeytynyt, mikä kertoo siitä että iho on oikeasti kuiva. Periaatteessa minulla on puhdistuksen jälkeen tämä järjestys: Tehotippa, hoitoneste, seerumi, päivä/yövoide. Välillä olen laittanut hoitonesteen ja seerumin ensin, jotta näiden tehoaineet imeytyisivät paremmin. En ole varsinaisesti huomannut tehotippojen vaikutuksessa eroa laitanko ne sitten ensin vai vasta myöhemmässä vaiheessa. Ohjeen mukaan se laitetaan ensin, jotta vaikutus on paras mahdollinen, kuitenkin nyt on myös tärkeää saada kuivuus kuriin. Välillä olen myös käyttänyt vaikka hoitonestettä ja jättänyt seerumin pois tai toisin päin. Vähän miltä tuntuu. Ihoa kannattaa aina kuunnella tai ehkä katsella ja tunnustella mitä se vaatii, esim. otsaa ja poskia voi joutua hoitamaan eri tavalla. Tuotteita ei kannata myöskään läträtä, yleensä pieni määrä riittää, jos tuote rullautuu iholla sitä on liikaa, jos tuntuu että tuote aiheuttaa ihon rasvoittumista ja kiiltoa, kokeile vähentää määrää. :D


Onko syksyn viimat vaikuttanut sinun ihoosi? Käytätkö eri tuotteita kesällä ja talvella?


- Minna

10 kommenttia:

 1. Tulee käytettyä eri tuotteita, nämä kuullostavat tosi tehokkailta. Kollageeni tuotteita koitan vielä käyttää maltillisesti mutta myöhemmällä iällä varmasti tämmöset tuotteet kiinnostaisi minua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti liian nuorena ei kannata käyttää vanhemmille suunnattuja tuotteita tai puhutaanko ennemminkin siitä, ettei siloposkisen kannata käyttää tuotteita, jotka on tarkoitettu syville rypyille ikään kuin varmuuden vuoksi. Olen vissiin muutaman vuoden sinua vanhempi. :D
   Tuo Ecollagen sarja on luotu Oriflamen patentoidun tekniikan (kolmen peptidin yhdistelmä) ja kasvikantasolu-uutteiden yhdistelmäksi. Se ehkäisee kollageenin hajoamista ja taistelee siten ryppyjä vastaan. Koisokasvin kantasolu-uute aktivoi uuden kollageenin tuotantoa, se silottaa ryppyjä sisältäpäin. Tämmönen tietopläjäys :D NovAge-setit on suunniteltu eri ikäkymmenyksille :)

   Poista
 2. Syksyllä ja talvella käytän enemmän öljyjä iholla. Ihoni kuivuu aina kun säät muuttuvat kylmemmiksi.
  Ihanaa loppuviikkoa sinulle Minna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Öljyt on ihania, itse käytän myös välillä. Nyt kuulostelen hetken mitä ihoni näistä tykkää :) Hyvää loppuviikkoa sinullekin Outi :)

   Poista
 3. Tehotipat kuulostaa ihanilta, mulla oli joskus sellaiset Madaralta. Hoitoneste on kans löytänyt tiensä syksyn tullen ihonhoitorutiiniin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo tehotipat on ollu minulle ihan pelastus. Hoitonesteet onkin ihania :)

   Poista
 4. Oriflamen NovAge - tuotteet on tosi kivoja, mitä joitain olen kokeillut. Alkoi kiinnostamaan hoitoneste, koska se on ihan must-tuote talviaikaan.

  Ehdottomasti eri tuotteita ainakin osin käytössä kesällä ja talvella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että olet testannu NovAge-tuotteita ja tykänny. Ne on sellasia, millä iho tulee ihanan pehmeäksi ja sileäksi ja tulee vaa hiveltyä kasvoja :D Hoitoneste on kyllä loistotuote!

   Poista
 5. Mullakin on vihdoin alkanut iho taas näyttää kuivuuden merkkejä, just sellasta pintakuivuutta ja kuivan ihon hilseilyä on taas havaittavissa. Ja ai että mä oon siitä onnellinen! Mullahan oli tossa joku about parin kuukauden jakso, kun koko leuan alue oli aivan täynnä finnejä, joita tuli joka päivä vaan lisää ja joista osa oli sellasia superkipeitä ihonalaisia.. Ihanaa tää synnytyksen jälkeinen hormonien heittely! Kuivaa ihoa osaan hoitaa, tää hetkellinen superepäpuhdas iho oli jotain tosi vierasta mulle :D Ja hormoniperäistähän toi on ihan jo siitä päätellen, että muu naama oli täysin finnitön.

  Hyvältä kuulostaa nämä sun esittelemät tuotteet :) Hoitonesteet on ihania, kun niitä saa halutessaan mukavasti kerrostettua iholle ja boostattua sitä kosteutta lisää<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ihan sama, että kuivaa ihoa osaan hoitaa. Tai oikeastaan mulla on normaalisti sellanen sekaiho, mutta kuitenkin enimmäkseen pintakuiva. Tuo rasvaisuus on ollu tosiaan vierasta ja oikeasti ihan kamalaa :D Nuo tehotipat on ollu kyllä loistava apu siihen. Kaikesta huolimatta olen ollu onnekas ja finnejä on ollu tosi vähän. Laitan aina teepuuöljyä, jos vähänkään alkaa finniä puskemaan, sen olen huomannu olevan tehokas torppaaja. :)

   Poista

Hittejä ja huteja

Joulukuu ja minun viime postauksesta on hurjasti aikaa. Oma aika hieman kortilla, mutta sainhan tämänkin valmiiksi. Minulla on tässä syksyn ...