torstai 18. elokuuta 2022

Jalkojenhoitoa hieman lusmuillen

Eräs fiksu Oriflame-emoni Hillevi mainitsi joskus jollain videollaan kuinka tuotteet eivät toimi sieltä kaapista käsin, vaan niitä täytyy ihan oikeasti käyttää. No, nyt minulle kävi niin, että jalkavoiteet ovat sieltä kaapista käsin yrittänyt kovasti vaikuttaa. Ajanpuute lässynlää, onhan näitä selityksiä.



Kattelin jalassani tuota nuppiluun kohtaa ja hieman havahduin, että onpas se päässytkin huonoon jamaan. Kantapäätkin oli aika karheassa kunnossa. Vaikka yleensä ihmiset havahtuu tähän ongelmaan keväällä, kun aletaan kulkea paljasjaloin ja sandaaleissa, niin minä huomasin nyt, mutta kyllähän näin kesän lopullakin voi hoitaa jalkoja ja itseasiassa pitäisikin ihan koko vuoden. :D

Tein tämän havaintoni jaloistani sunnuntaina 7.8 ja aloin heti hommiin.



Kuorin ensin jalkojen ihon kunnolla. Oriflamella on ihan jalkojen kuorintaan tarkoitettu tuote, mutta minä tykkään käyttää kuorintana Swedish Spa Salt Crystals -vartalon kuorinta-ainetta, joka on superihana. Se kuorii suolakiteillä ja mantelinkuorirakeilla. Lisäksi kuorinta sisältää kosteuttavia ainesosia, kuten manteliöljyä, mehiläisvahaa ja karitevoita.

Sitten pohdin, että mitä kaikista jalkavoiteistani käyttäisin nyt tähän pahimpaan tilanteeseen. Voiteita on hieman kertynyt, kun niitä on tullut ilmaislahjoina ja postikulutuotteina. Päädyin kuitenkin kahteen avattuun tuubiin. Toinen on ihan jalkojen tähtituote, jolla moni on saanut jalkansa kuntoon eli Feet Up Advanced Cracked Heel Repair & Smooth -jalkavoide. Voide sisältää ureaa, kaakaovoita ja pantenolia, sekä neljän mineraalin yhdistettä: kupari, sinkki, magnesium ja rauta. Näillä on suojaavia, pehmittäviä ja korjaavia ominaisuuksia. Toinen tuote johon olen myös tykästynyt on FeetUp Comfort Overnight Moisturising -yöjalkavoide, joka sisältää avokadoöljyä ja aloe veraa.



Käytin voiteita siis vähän sekaisin, toista aamulla, sitten taas toista illalla ja sitten unohdin yhtenä iltana käyttää ja sitten otin sitä mikä sattui käteen taas kun muistin, ja niin edelleen. Eli en osannut kuitenkaan olla tässä niin tarkka, kuin alunperin piti. Ajattelin, että jo keskiviikkona otan kuvan paremman näköisestä nuppiluusta, mutta koska en ollutkaan niin tunnollinen voiteiden kanssa, niin toinen kuva tulikin vasta sunnuntaina 14.8. Puolessa välissä, eli torstaina kuorin jalat uudelleen ja tuntui, että sillä oli myös suuri vaikutus jalkojen kuntoon. Viikossa siis tuli jo oikein hyvä tulos, vaikka lusmuilin välillä. Punoitus on jäljellä, mutta muuten hyvän tuntuinen iho.

Tavallaan tuo mainitsemani yöjalkavoide on jollain tavalla minusta miellyttävämpi koostumukseltaan sekä tuoksultaan. Vaikea sanoa kumpi voide vetää pidemmän korren hoitavuudessaan, mutta ainakin yhdessä ne saivat hyvää aikaiseksi kuorinnan kanssa.



Minulla on myös kahta jalkavoidetta, joita en ole käyttänyt vielä ollenkaan, koska vanhat avatut täytyy käyttää ensin. :D

Feet Up Comfort Daily Softening -jalkavoide, joka sisältää arnikkiöljyä, jojobaöljyä ja ureaa.

FeetUp Comfort Nourishing -jalkavoide, joka sisältää mehiläisvahaa ja manteliöljyä, joita on itseasiassa myös tuossa mainitsemassani kuorinta-aineessa.

Nyt kun tarkemmin katsoin mitä voiteet sisältävät, niin alkoi kovasti kiinnostamaan millaisia voiteita nämä on. Täytyy siis ahkerasti käyttää jalkavoiteita, että pääsen näihin käsiksi.

Millä tolalla sinun jalkojen hoito on? Onko sinulla tuotteita joita pitäisi käyttää, mutta niitä ei jostain syystä tule käytettyä?

- Minna


6 kommenttia:

  1. Minä aina skarppaan jalkojen hoidossa kesän aikaan. Kantapäät on välillä todella kuivat, mutta onneksi ne on pienellä hionnalla ja rasvailulla saanut toistaiseksi vielä hyvää kuntoon.
    Ihanaa loppuviikkoa sinulle Minna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaan kesällä monet näin tekevätkin, itsellä jäänyt nyt jalat paitsioon. Kiitos, hyvää loppuviikkoa sinullekin! :)

      Poista
  2. Ero on kyllä aika mieletön<3 Mä oon tällä hetkellä ollut taas ihan superlaiska jalkojen hoitaja, vaikka aiemmin pidin huolta siitä, että joka ilta ennen nukkumaanmenoa tuli rasvattua jalat. Oon jalkoihin käyttänyt paljon myös jotain paksumpia vartalovoiteita, kun tuntuu etten niitä muuten saa välttämättä kulumaan ja yötä vasten ne toimii tosi kivasti jaloilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse hoidin myös ennen tunnollisesti jalkoja. Meni varmaan vuosia, että noin joka toinen ilta tuli jalat rasvattua, mutta lasten myötä se väheni ja nyt ehti loppua miltei kokonaan. Juu, paksummat vartalovoiteet toimii varmasti myös loistavasti jalkavoiteina. Käsiin joskus laitankin vartalovoidetta yöksi. :)

      Poista

Uusi vartalonhoitolinja

The body edition on Oriflamen uusi vartalonhoitolinja, jonka teho on tietenkin todistettu kliinisesti.  Tuotesarja on suunniteltu vähentämää...